Les Saules ligt op 10 kilometer afstand van Chateauneuf-la-Forèt. Daar vindt u een grote supermarkt, een bank waar u geld kunt pinnen, een arts, een benzine station, een apotheker, veel gezellige restaurantjes en een heel groot zwemmeer met strand. In het plaatsje Domps is een kleine bar-restaurant, waar u ’s middags goedkoop kunt eten te midden van de lokale Fransen. Iets verder vindt u restaurants en alle benodigdheden. Op 15 kilometer afstand vindt u Eymoutiers. Een fraai historisch stadje met alles wat een mooie stadsbezichtiging u kan bieden.

Activiteiten

In de omgeving is veel te beleven, voor jong en oud; avonturiers, cultuur zoekers of genieters van het Franse leven. Uw kinderen kunnen veel plezier beleven bij de boomklimbanen, avontuurlijke hindernissen trotseren, rotsmuren beklimmen, een GPS speurtocht doen of de vele wateractiviteiten opzoeken. Meer informatie over avontuurlijke activiteiten vindt u op de site van ‘Tourisme Frankrijk‘.

In Nedde is een erg leuk vlinder- en insectenmuseum (La Cité des Insectes), leuk voor kinderen en volwassenen. Eveneens in Nedde zijn paarden-maneges, voor degene die wil paardrijden in de mooie bosrijke omgeving. In Peyrat-le-Château is een ezelsboerderij, Les Ânes de Vassivière, waar u ezels, voor mooie tochten kunt huren. In Le Vigen op ca 45 km is het prachtige Parc du Reynou, waar 600 dieren van 130 soorten leven in gedeeltelijke vrijheid.

Natuur en cultuur

Les Saules ligt in een gevarieerd landschap met bos, weiden, en hagen. Overal ziet u de bekende Limousin-koeien met hun kalveren. Vanaf de camping kunt u een prachtige wandeling maken in het bos langs de oever van de Combade.In de heuvelachtige en bosrijke omgeving zijn vele mooie wandel- en ATB-routes uitgezet, waarvan u bij de receptie de routebeschrijving kunt krijgen.

De omgeving wordt gedomineerd door de berg de Mont Gargan, op de top waarvan de ruïne van een mooie kapel fier overeind staat. Op de Mont Gargan kunt u genieten van een prachtig uitzicht over de omgeving en van een schitterende zonsondergang.

Bij Saint-Martin le Chateau bevinden zich de Cascade des Jarrauds, een fraaie reeks watervalletjes waar jong en oud kunnen wandelen, klauteren en baden.

Op 45 km afstand ligt de grote stad Limoges met zijn oude slagerswijk, porseleinwinkels, de imponerende gothische kathedraal met ernaast de botanische tuin, het aquarium du Limousin, het Musée national Adrien Dubouché (voor keramiek, glas, porselein), en het bekende Musée de Beaux-Arts de Limoges met o.a. een prachtige collectie geëmailleerde reliekkistjes en kruisen – de vaste collectie is gratis toegankelijk.

Eveneens op 45 km vind je Uzerche, een prachtig stadje aan de Vézère.
In de Limousin liggen namelijk zes van Les plus beaux Villages de France, waaronder Eymoutiers (15 km), Treignac (22 km) en Ségur-le-Château (56 km). Er zijn vele stadjes en dorpen met een mooie Romaanse kerk, zoals St. Léonard de Noblat (35 km), Eymoutiers (15 km), Lestards (28 km) en Solignac (44 km).

Er is een grote verscheidenheid aan kastelen en musea, waaronder het kasteel van Rochechouart met zijn befaamde museum voor moderne kunst, het prachtig ingerichte kasteel van Bonneval in Coussac-Bonneval en het centrum voor moderne kunst in de abdij St. André in het prachtige plaatsje Meymac (48 km). In Saint Jean Ligoure (40 km) bevindt zich de ruïne van het Château de Châlucet, die u zelfs kunt beklimmen. De toegang is gratis.

Zeer de moeite waard is l’Espace Paul Rebeyrolle in Eymoutiers, een museum gewijd aan de Franse kunstenaar Paul Rebeyrolle.
Het door de Nazi’s verwoeste en niet herbouwde stadje Oradour sur Glane (70 km) is een indrukwekkend oorlogsmonument en wordt in Frankrijk door veel mensen bezocht omdat het echt een gedenkwaardig en indrukwekkend monument is.

En er is meer…. Informeert u er gerust naar bij aankomst.

Menu